fbpx
 

 

A mesura que acabem el Batxillerat o que estem a prop d’acabar un CFGS i ens sembla que necessitem millorar la nostra nota tall, ens plantegem començar a preparar la selectivitat de manera més consistent i dinàmica.

 

Com s’organitza la selectivitat PAU?

La prova d'accés a la universitat PAU és un requisit indispensable per als estudiants que posseeixen el títol de batxillerat o equivalent i volen accedir a un grau universitari. Aquesta prova, en ser anònima i idèntica per a tots els alumnes de cada comunitat autònoma, garanteix que existeixi una veritable igualtat d'oportunitats per a tots els estudiants. Inclou una fase obligatòria de 5 exercicis (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història i una matèria comuna a triar), així com una fase específica en la qual pots triar entre 1 i 3 matèries que et ponderin al màxim per la carrera a qual voldràs accedir. Aquesta fase específica té una validesa de 2 anys. En canvi, la fase general no caduca mai.

La nota que obtinguis a la Selectivitat PAU determinarà en bona part el teu futur acadèmic i professional. Aconseguir una bona nota de tall que et permeti entrar a la carrera dels teus somnis comporta molta pressió i de vegades una certa inquietud ja que hom té la sensació que s’ho juga tot a una sola carta. Per això la selectivitat es converteix en una de les proves més temudes de la vida acadèmica, a pesar que probablement a la vida i als estudis ja t'has enfrontat a exàmens més complicats o potser més controvertits en termes personals.

 

Consells per a estudiar la Selectivitat PAU

A Campus 25 som conscients d'aquesta realitat i per això volem donar-te alguns consells per a estudiar per a selectivitat:

  1. Tingues molt clar el teu objectiu

Per què vols presentar-te a selectivitat? Pensa en la resposta i reflexiona-la. Pots escriure-la en un paper i enganxar-la a la paret de la teva habitació perquè dia a dia les teves inquietuds vagin prenent forma.  Sens dubte, tenir una finalitat clara t'ajudarà a motivar-te, concentrar-te i a esforçar-te al màxim. Quan et desanimis, només hauràs de recordar per què t’estàs plantejant aquest repte.

 

  1. No estudiïs només per a aprovar

Una cosa important per a selectivitat és recordar que hauràs d'enfrontar-te als mateixos contingut que estàs preparant a les classes del Baxtillerat o bé hauràs de familiaritzar-te amb conceptes que vas estudiar quan eres adolescent. En moltes ocasions s'estudia només per a sortir del pas. Memoritzes la informació, la  desenvolupes el dia de  l'examen però l'oblides al cap de dos dies. El problema a segon de batxillerat és que tot el que estàs estudiant ara no tan sols t’haurà d’ajudar a superar la selectivitat PAP sinó que possiblement et pugui ajudar a organitzar la teva vida. Les nocions d’història, de llengua, d’economia o de matemàtiques i ecologia, entre d’altres, seran aspectes que et conformaran com a persona i que utilitzaràs a la teva vida laboral i quotidiana. Per això caldrà que estuiïs per aprendre, per formar-te a fons i perquè de manera significativa aquest coneixement et sigui útil i et reporti felicitat.

 

  1. - Prova diferents tècniques d'estudis fins a trobar la que millor et vagi

Tot els esquemes, els resums i els exercicis o continguts que ara estudiïs t’ajudaran a preparar els exàmens PAU i sense adonar-te, des de la pràctica i la retenció, aniràs esbrinant les tècniques d’estudi que millor s’adapten a la teva manera de pensar, de reflexionar, de comprendre i d’expressar-te. De fet, no a tothom li funcionen les mateixes tècniques d’estudi. Hi ha persones que prefereixen estudiar escrivint en un foli tot allò que han après i n’hi ha d’altres que necessiten elaborar esquemes precisos i mapes mentals perquè tot encaix al seu cap. També hi ha els qui reciten el temari en veu alta mentre caminen per la seva habitació.

Nosaltres recomanem fer una primera lectura per a comprendre el tema. Durant ella fixa't en els detalls més importants i subratlla'ls més tard. A partir d'aquí pots utilitzar la tècnica que prefereixis, encara que aconsellem realitzar esquemes, resums i mapes mentals que serveixin per a repassar el contingut quan s'acosti la prova d'accés a la universitat.

L'important és que aquest material sigui completament teu, ja que mentre l'elabores també estàs estudiant. A més, només tu saps com penses i com pots presentar la informació per escrit de manera que després et sigui més fàcil recordar-la. Si vols usar les anotacions d'un amic, que sigui només com a complement.

 

  1. - Envolta't de gent que també tingui interès

Estudiar en grup no té per què desconcentrar-te. Hi ha gent que, de fet, recorda millor alguna cosa quan ho ha escoltat de la boca d'una altra persona. L'important és envoltar-te d'amics que també s'estiguin preparant per a selectivitat. Així podreu repassar el temari d'una forma més amena. Pots quedar amb els teus amics aquí per a repassar, preguntar dubtes o fer resums en companyia.

 

  1. - Fes exàmens d'anys anteriors

Quan els nostres alumnes ens plantegen els seus dubtes sobre com estudiar per a selectivitat sempre els recomanem fer exàmens d'anys anteriors. La pràctica és una gran mestra. És possible que això ja ho facis a classe, molts professors són conscients del positiu que és que coneguis a fons el tipus d'exàmens als quals t'hauràs d'enfrontar. Però mai està de més fer algun extra per a practicar a casa i anar guanyant soltesa.

 

  1. Organitza't bé

Saber com estudiar, però fer-ho sense organitzar-te bé pot resultar una odissea. Una vegada  tinguis les dates de la prova, analitza quant hauries d'estudiar cada matèria per a estar preparat el dia de l'examen. Recorda sempre reservar-te temps al final per a repassar o per si hi hagués cap imprevist.

  1. Apunta't a una acadèmia

És possible que, malgrat tots aquests consells, sentis que una ajuda extra no et vindria malament. A vegades, per més que ens esforcem al màxim, necessitem una mica de suport de persones que saben més del tema. I no passa res!

O potser simplement prefereixes assegurar-te que vas 100% preparat a aquesta prova tan important. Per a això, estan les acadèmies i centres d'estudis, per a donar una mà i augmentar les teves possibilitats d'aprovar i aconseguir una bona nota.

 

Si encara tens dubtes de com estudiar per a selectivitat, nosaltres podem ajudar-te. Dona't suport en la nostra experiència i els nostres mètodes avançats d'estudi per a accedir a la carrera que desitges. Prepara't per a les PAU a Campus 25!


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris, oferir màrqueting personalitzat i millorar els nostres serveis. Tens més informació a la nostra Política de Cookie